Contacte amb nosaltres            Avis legal           Privadesa        Segueix-nos a Síguenos en Facebook
          
www.vilanovageltru.com    Portal d'Informació Turística i Comercial de Vilanova i la Geltrú          
 

Síguenos en Facebook

La Ciutat
Com arribar?
Plànol Turístic
Cultura
Esports
Rutes del Garraf
Que Busques?
Agenda Cultural
Imatges de Vilanova  Consulta els consells i les opinions dels viatgers sobre la ciutat

Reservar Allotjament a la ciutat Restaurants
Allotjaments
Càmpings
Mar i Platja
Serveis Immobiliaris
Guia Comercial i Professional de la Ciutat
Transports Públics

Directori Web
Butlletí Noticies
Cercador Web
ANUNCIA´T amb NOSALTRES
Disseny de Pagines Web
Contacte  

Sorteig O.N.C.E               Google en Català

   Test de velocitat de la teva connexió d'Internet

Protegeix-te dels Virus

 

 

 

 

 

 

NOTA PRÈVIA: La informació i el plànol de les rutes gratuïtes a peu o amb BTT que hi ha en aquesta pagina,estan extrets del prospecte "Les rutes del GARRAF " editat al seu dia pel Consell Comarcal del Garraf. Per tant VILANOVAGELTRU.COM  no es fa responsable de la veracitat dels preus i ofertes d'aquests catàlegs, ni de la oferta de places existents en qualsevol moment, ni del manteniment o la supressió de les activitats que es proposen i de les quals ens limitem a informar-vos.

El Garraf ofereix nombroses possibilitats de lleure. Entre aquestes, caminar i l'esport de la bicicleta de tot terreny son els medis que us proposem per gaudir de les activitats gratuïtes que us presentem, basades en senders preparats i senyalitzats que us permetran descobrir racons ben singulars de la nostra comarca.

Per a les activitats de pagament, hi trobareu una petita descripció de cada una  d'elles, acompanyada del preu de l'activitat, i on us teniu que adreçar per contractar-les. Per tal de facilitar-vos les coses hem afegit el telèfon i l'adreça de correu electrònic.

RECOMANACIONS GENERALS

Recordeu que sou en un país mediterrani: el sol pot escalfar molt i no trobareu aigua. Aneu sempre ben equipats: calçat adequat, roba segons el temps, beguda i menjar. Seguiu la senyalització vertical que hi ha a la majoria dels recorreguts i la senyalització horitzontal a base de franges blanc i vermell (GR), blanc i groc (PR) o blanc i verd (sender local).

 

 
ACTIVITATS A LA COMARCA DEL GARRAF **
 
 
GRATUÏTES De PAGAMENT
Rutes a peu o amb BTT Turisme industrial
Ruta de les Cales (6 Km.) En tren al Museu del Ferrocarril
Ruta de l'embassament del Foix (30 Km.) Rutes per les terres del vi i la gastronomia
Ruta dels Tres Puigs (30 Km.)  Excursió amb Segway
PLÀNOL DE LES RUTES Turisme rural i Agroturisme
- EN PREPARACIÓ -
Paratges naturals
- EN PREPARACIÓ -
Activitats esportives i d'aventura
- EN PREPARACIÓ -
Art i Cultura
- EN PREPARACIÓ -

 

 

 

RUTA DE LES CALES

Sitges (Santuari del Vinyet)---Vilanova i la Geltrú (el Far)

Està formada per un sender local que recorre les elevacions d'arran de costa entre les dues poblacions per darrere de la via, i del tram del GR 92 que recorre la línia de costa resseguint les cales.

És una ruta curta de 6 Km. d'anada i 6 més de tornada, que es pot fer en tres o quatre hores a peu, segons el pas. No presenta desnivells notables , però el terra és molt pedregós.

Sortim del Vinyet i baixem fins a l'extrem oest del passeig marítim, on trobem el GR 92,que seguirem fins a Vilanova. Trobarem primer l'estació de l'emissor d’aigües i començarem a enfilar-nos pels turons de més arran de costa que envolten les diferents cales i les puntes que les formen - Punta de les Coves, Punta Grossa, Punta Llarga - fins arribar a la platja de Sant Cristòfol, davant del Far de Vilanova, creuant la riera arribem al passeig marítim de Vilanova.

El retorn pel sender interior es realitza prenent novament el GR 92 en direcció a Sitges fins el pont del ferrocarril, que creuarem i on prendrem el sender local. Pujarem als turons dels Colls, el camí segueix entre boscos i pedregar, ara apropant-se a la costa, ara allunyant-se'n. Connecta un parell de cops amb la ruta que passa arran de costa, el GR 92. Darrere la Punta de les Coves arriba a una urbanització que creua pel carrer més elevat, passant sota Miralpeix i la Mare de Déu de Gracia. El camí baixa fins a la riera, que segueix un centenar de metres fins passat el pont i gira a l'esquerra. Seguint tot recte arriba el Vinyet. Abans troba el carrer que porta al passeig marítim de Sitges: el retorn a Vilanova.

- PUJAR -

 

 

 

RUTA DE L'EMBASSAMENT DEL FOIX

Vilanova i la Geltrú ---Embassament del Foix---Vilanova i la Geltrú

Està formada per un tram inicial del GR 92, de Vilanova al peu del pla de les Palmeres pel fondo de les Oliveres. Allà puja al pla de les Palmeres i es troba el PR-C 143 cap a l'embassament del Foix, Cubelles i retorn a Vilanova.

És una ruta llarga, de 30 Km, molt interessant per fer en BTT, i també a peu. Els desnivells són de certa consideració, especialment incòmodes per a BTT a causa de les pedres del sòl. Recorre les formes més interessants del paisatge interior del Garraf: cims de grans vistes, fondos de silencis aclaparadors i vegetacions amb molta variació.

Proposem iniciar la ruta a Vilanova, al torrent de la Pastera (GR 92). Pugem per la riera fins a la Masia Cabanyes. Seguirem el GR fins a creuar la C-32 (antiga A-16), fins al mas de l'Artís i el fondo de les Oliveres. Al capdamunt del fondo deixem el Gr i seguim la pista fins al pla de les Palmeres. Aquí trobem el PR-C 143. El seguirem en direcció oest : fondo de la Carçosa, carena, fondo de Coma Pineda fins sota l’aqüeducte de l'embassament. Sortim a la carretera que seguim fins a la presa.

La creuem i seguim vorejant l'embassament fins a les primeres cases d'una urbanització. Girem a l'esquerra; pugem per un camí ample fins a una gran pista a la carena. La seguim cap a la dreta. Passat un vell hotel abandonat, la Masia La Creu, prendrem un camí pedregós que baixa, el fondo del Blai. Seguiu-lo fins al final: urbanització Los Rosales. Seguint el carrer que més baixa arribem al centre social de la urbanització. Per un camí baixem a la riera i la seguim. Un cop fora de la urbanització, trobem la pista que puja pel fondo de Puigdetiula, fins al Mas de Puig de Tiula. Un cop allà, un sender puja cap al turó més proper i segueix en direcció al mar. El camí s'eixampla, creua la C-32 (antiga A-16) i arriba a Cubelles. Pel pont del Foix, arribem al nucli urbà i prenem un camí asfaltat paral·lel a la carretera; creueu-la, passant per sota, i seguiu recte. Entreu a Vilanova; continuant endavant arribareu a l'origen de la ruta.

- PUJAR -

 

 

 

RUTA DELS TRES PUIGS

Sant Pere de Ribes--Puig de l'Àliga--la Talaia i Fita dels Tres Termes--Vilanova i la Geltrú

Conformen aquesta ruta el primer tram del PR-C 143 --Sant Pere de Ribes, el Montgròs, Canyelles, el puig de l'Àliga i el pla de les Palmeres --, i el tram de la variant, el PR-C 143-1, que va a la Talaia i baixa fins a Vilanova i la Geltrú. L'enllaç entre Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes es fa pel GR 92 i el GR 92-4.

És una ruta llarga, d'uns 30 Km. que recorre els principals cims de les serres interiors del Garraf. Té els desnivells més forts que les altres , però són més còmodes per a BTT, ja que el terra és asfaltat en els trams de pujada en el sentit descrit.

Proposem la sortida a l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Prenem la carretera de Canyelles durant dos-cents metres, fins a la creu de pedra. Seguim pel camí sota la creu, passem per sota l’església de Sant Pau i pugem fins a la Coma. A l'oest de la casa, un camí creua el fondo fins a pujar a la carena; agafem per la dreta la pista que s'enfila cap al Montgròs. Passem pels Vinyals i seguim amunt. Un camí a la dreta deixa la pista i planeja per l'obaga del Montgròs fins a una tartera que ens porta a un sender cap a un dipòsit d’aigües, des d'on i entrem a la urbanització Vora-Sitges. Seguim la urbanització per l'esquerra fins on surt el camí Vell de Canyelles.

Passem a la part superior del poble. Un carrer s'obre a un camí que puja entre vinyes. De sobte, trenquem a la dreta i ens fiquem al bosc. A l'altre cantó arribem a la carretera de Dalt Mar, que seguim fins a la rotonda. Pel carrer de més a l'esquerra resseguim la carena fins al peu del puig de l'Àliga. La pista, tot recte, ens porta al turó de les Tres Partions, amb una antena. Per la tartera baixem al coll i prenem el camí cap a la dreta. Seguim-lo fins a una cruïlla important, passada la cadena. Girem a l'esquerra fins a arribar al pla de les Palmeres. Continuant recte el camí, ens porta per la carena de la Talaia i la Fita dels Tres Termes. D'allà, descendeix a la plana, i el sender ens baixa fins a Vilanova i la Geltrú entre camps i urbanitzacions.

Pel GR 92 pugem a la masia Cabanyes, i cap a la dreta prenem el GR 92-4 cap a Sant Pere de Ribes, creuant la carretera de Canyelles i passant per la torre del Veguer i el castell de Ribes.

- PUJAR -

 

 

 

PLÀNOL DE LES RUTES

 

- PUJAR -

 

 

 

EN TREN AL MUSEU DEL FERROCARRIL

Adreça:  

Museu del Ferrocarril

Plaça d'Eduard Maristany s/n (Vilanova i la Geltrú)

Al costat de l'estació de Renfe.

 

Coordenadas GPS:

 

41.22087550417436

1.7312505841255188

 

Telèfon / Fax:  

938 158 491 /  938 158 220

 

Horari:

 

De dimarts a diumenge de 10.30 a 14.30 hores.

Dissabtes de 10.30 a 14.30 i de 16.00 a 18.30 hores.

Dilluns tancat.

 

HORARI ESTIU: MES D'AGOST

 

Obert tots els dies de 10.30 a 14.30 i de 17 a 20 hores.
També dilluns i festius

 

Consultar també documents en format PDF:

 

Horaris 2011

 

Preu per persona:

Entrada general: 5 €

Entrada reduïda: 4 €

Les tarifes general i reduïda són vàlides per tornar un altre dia al museu en el període d'un mes

Tarifa super-reduïda: 2,5 € (jubilats, treballadors d'empreses ferroviàries, membres d'associacions
d'amics del ferrocarril i desocupats)

Entrades per a grups (a partir de 10 persones):

Visita lliure: 3,5 €

Visita guiada: 4,5 €

 

Bitllet Combinat de Renfe Rodalies i entrada al Museu


Per viatjar des de qualsevol estació de les rodalies de Barcelona fins a la de Vilanova i la Geltrú


TREN+ENTRADA:


     9 € individual

7€ reduït

 

Accessibilitat:  

El Museu disposa de rampes i ascensor, tant per a cotxets de nadó com per a discapacitats físics, i també ofereix lavabos adaptats.

 

Pagina Web:  

http://www.museudelferrocarril.org/principal.asp

 

Correu Electrònic:  

reservesmuseu@ffe.es

 

 

Des de qualsevol estació de la xarxa de rodalies de Barcelona podem adquirir el bitllet combinat que ens permetrà fer el viatge d'anada i tornada al Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú i fer-ne una visita. Col·lecció de locomotores de vapor més important d'Europa i espais relacionats amb el passat, present i futur del ferrocarril.

Pots veure mes informació visitant la secció MUSEUS dins del nostre Portal de turisme i serveis de Vilanova.

 

- PUJAR -

 

 

 

 

 

 

 

EXCURSIÓ AMB SEGWAY

Adreça:  

Excursions amb Segway sortint del Restaurant El Rossegall

al Passeig Marítim, 72 a Vilanova i la Geltrú (Barcelona)

 

Coordenadas GPS:

 

41.22087550417436

1.7312505841255188

 

Telèfon:  

938 157 063 /  683 375 595

 

Horari:

 

A convenir

 

Preu per persona, Durada, Dificultad i Descripció de les excursions:

VILANOVA I LA GELTRÚ (RESTAURANT EL ROSSEGALL) - PASSEIG - PORT I GRAN MARINA -  DINAR AL RESTAURANT.

Dificultat: Baixa. Durada: 1 hora. (aprox)

Grup: de 2 a 5 persones (Altres grups consultar)

Descripció: Excursió sortint del Restaurant El Rossegall, amb una ruta per al Passeig de Vilanova, desprès visitarem el Port i el Gran Marina, per tornar al Restaurant. Recorregut ideal per gaudir del Segway, i l'experiència de conèixer el seu comportament i adaptabilitat. Després dinar en el Restaurant El Rossegall. Es pot concertar fer la passeijada en Segway abanç o després de dinar.

Preu: 60€ per persona

 

UNA EXPERIÈNCIA EXCEPCIONAL:

PASSEIG NOCTURN VILANOVA I LA GELTRÚ I SOPAR.

VILANOVA I LA GELTRÚ (RESTAURANT EL ROSSEGALL) - PASSEIG- RIBES ROGES- PORT I GRAN MARINA -  SOPAR AL RESTAURANT.

Dificultat: Baixa. Durada: 1 hora a 1 hora y 20 min. (aprox)

Grup: de 2 a 5 persones (Altres grups consultar)

Descripció: Excursió nocturna sortint del Restaurant El Rossegall, amb una ruta per al Passeig de Vilanova i els miradors on veurem unas excepcionals vistes nocturnas, desprès visitarem el Port i el Gran Marina, per tornar al Restaurant. Recorregut ideal para disfrutar del Segway, i la experiéncia de conèixer el seu comportament  i adaptabilitat. Desprès sopar en el Restaurant El Rossegall.

Preu: 70€ per persona

 

Pagina Web:  

www.elrossegall.net

 www.diferentserveis.es

 

Correu Electrònic:  

elrossegall@hotmail.com 

 

 

 

- PUJAR -

 

Optimitzat 1024x768 * I. Explorer 8 *  M. Firefox 17.0 * G. Chrome 23.0   © 2003-2013  VilaNovaGeltru.com    Segueix-nos a